F1 Las Vegas live: Volg de eerste training | Liveblog | Motorsport.com (2024)

Liveblog

Formule 1 GP van Las Vegas

Volg hier de eerste vrije training voor de F1 Grand Prix van Las Vegas 2023 met live updates van onze F1-journalisten ter plaatse.

F1 Las Vegas live: Volg de eerste training | Liveblog | Motorsport.com (1)

Na een pauze van twee weken begint de Formule 1 aan de laatste double-header van 2023. Deze zal worden afgetrapt in Las Vegas. De gokstad heeft voor het eerst sinds 1982 weer een plek op de F1-kalender bemachtigd en met veel bombarie vanuit F1 is er naar deze race toegeleefd. De opening op woensdag werd al spectaculair aangepakt. In een speciale ceremonie werden alle twintig coureurs voorgesteld aan het Amerikaanse publiek. Daarnaast traden grote sterren als DJ Tiësto, John Legend en Kylie Minogue op voor het aanwezige publiek.

Max Verstappen moet naar eigen zeggen niets hebben van alle show en wil alleen maar racen. Dat komt goed uit, want de eerste vrije training op het Las Vegas Street Circuit staat op het punt van beginnen. De drievoudig wereldkampioen verliet Interlagos twee weken geleden met twee zeges en begint ongetwijfeld met een bult zelfvertrouwen aan het raceweekend in Nevada. Het is de grote vraag of Red Bull Racing tegenstand gaat krijgen door de voorspelde lage temperaturen. McLaren, Ferrari, Mercedes én Aston Martin ruiken hun kansen en azen op de zege in de gokstad. Met name van Ferrari wordt veel verwacht, al waren het Charles Leclerc en Carlos Sainz zelf die de lat hoog hebben gelegd op de mediadag. Wordt de Scuderia de voornaamste uitdager van Red Bull of gaan Verstappen en Sergio Perez simpelweg te sterk zijn in de nauwe straten?

En hoe gaat de pikorde achter de grotere teams zijn? Williams is altijd razendsnel op stratencircuits en in combinatie met de lage temperaturen kan de FW45 weleens de verrassing van het weekend worden. Dat Alexander Albon dat in zich heeft, is bekend. Het is echter Logan Sargeant die voor eigen publiek kan gaan schitteren. Bij de Amerikaan staat er ook druk op, aangezien hij nog geen contract heeft voor 2024. Daarnaast is het interessant om te zien of AlphaTauri de sterke vorm kan doorzetten in Las Vegas. Dat team is door puntenfinishes flink geklommen in het kampioenschap en mikt inmiddels op de zevende plek van Williams. Gaat het Italiaanse team dat lukken en wat kunnen Alfa Romeo, Alpine en Haas?

Wil jij niets missen van alle actie in de openingssessie voor de Grand Prix van Las Vegas? Dan ben je bij Motorsport.com aan het juiste adres. Een uur lang houden we je live op de hoogte van alles wat op het asfalt gebeurt. Met de beelden van Viaplay is het feest compleet. VT1 start om 05.30 uur.

Door: Laurens Stade

Samenvatting:

  • Formule 1 keert voor eerste keer sinds 1982 terug in Las Vegas
  • VT1 al na acht minuten stilgelegd na opvallend moment Carlos Sainz, waarbij motor zichzelf uitschakelde na harde klap op rechte stuk
  • VT1 wordt niet meer hervat

Uitslag VT1 Las Vegas


  1. Charles Leclerc, Ferrari
  2. Nico Hulkenberg, Haas
  3. Kevin Magnussen, Haas
  4. Max Verstappen, Red Bull
  5. Esteban Ocon, Alpine
  6. George Russell, Mercedes
  7. Carlos Sainz, Ferrari
  8. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
  9. Sergio Perez, Red Bull
  10. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

Status: Afgelopen

Vooralsnog zijn er geen wijzigingen in het programma. Dat betekent dus dat VT2 om 09.00 uur Nederlandse tijd van start moet gaan. Het is dan middernacht in Las Vegas, dus de fans langs de baan moeten nog wat geduld hebben.

De FIA laat nu wel nog weten: "Na inspectie bleek dat het betonnen frame rond een putdeksel het had begeven. We moeten nu alle andere putdeksels controleren, wat enige tijd in beslag zal nemen."

Wij sluiten het liveblog hiermee af. Via Motorsport.com blijf je op de hoogte van het laatste nieuws vanaf het circuit. Bedankt voor het volgen van dit liveblog en graag tot VT2!

Verslag VT1 Las Vegas

Eerste training GP van Las Vegas afgebroken wegens probleem met circuit

De eerste training voor de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas duurde maar acht minuten. De oefensessie werd stilgelegd nadat Carlos Sainz op de baan was stilgevallen na een putdeksel te hebben geraakt.

Goed, dit was niet de start van het weekend die de F1 in gedachten had. Waarschijnlijk zullen naar aanleiding van dit bizarre moment nog meer putdeksels rondom de baan geïnspecteerd moeten worden om verdere problemen te voorkomen.

De oorzaak van die rode vlag, met grote gevolgen dus, in beeld.

Twitter

Nog een update van de FIA: "We gaan niet verder omdat het tijd kost om het probleem te begrijpen en de nodige maatregelen te nemen om het te verhelpen."

Twitter

Zo hoeft Sainz zich dus in ieder geval geen zorgen te maken dat hij tijd verliest ten opzichte van de concurrentie, om het voor hem maar van de positieve kant te bekijken. FIA's technisch afgevaardigde Jo Bauer heeft net even een bezoekje gebracht aan de Ferrari-garage en lijkt wat foto's door te nemen met een collega.

Niet alleen Ferrari heeft dus problemen gehad met die putdeksel.

Putdeksels en stratencircuits van Formule 1 hebben al een wat ongelukkige relatie, dus je zou toch ergens denken dat dit wel goed gecontroleerd zou zijn. Maar goed, de baan wordt gerepareerd laat de FIA weten. Dat is dus ook de officiële oorzaak van het niet hervatten van de sessie.

FIA laat inderdaad weten: "We onderzoeken momenteel een probleem met een putdeksel, wat de reden is voor de huidige vertraging." Die vertraging is dus gewoon een afgelasting geworden. Dus dan maar nog meer Sphere-beelden terwijl Red Bull-teambaas Christian Horner en Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur nog even met elkaar in gesprek gaan.

Slechts acht minuten heeft deze eerste vrije training in Las Vegas daadwerkelijk geduurd, maar de FIA heeft dus iets gezien bij dat bizarre moment van Sainz dat de sessie dus niet binnen 40 minuten hervat kan worden. Toch een losse putdeksel? Veel vragen nu, maar weinig antwoorden vanuit de FIA en F1.

Breaking news

Wow! De sessie wordt niet meer hervat!

De SF-23 van Sainz wordt inmiddels maar richting de pitstraat gewerkt.

Er lijken wat baaninspecties plaats te vinden op de plek waar Sainz' motor zichzelf uitschakelde.

We wachten overigens nog altijd op de hervatting van deze sessie, wedstrijdleiding heeft nog geen tijdstip doorgegeven. En dus genieten we maar van een show bij de Bellagio-fonteinen.

Twitter

Alonso heeft van zijn engineer te horen gekregen dat Sainz iets van een soort putdeksel zou hebben geraakt, waardoor hij schade aan de vloer zou hebben. In de herhaling zien we dat de Ferrari-motor zichzelf uitschakelt na een flinke hobbel op dat rechte stuk.

Twitter

Sainz verlaat zijn Ferrari en hij lijkt dus in ieder geval wel veel baantijd te gaan verliezen.

Het is voor de teams maar goed dat er dus geen sprint plaatsvindt hier, want hoewel de eerste runs zo onderbroken worden is er nog genoeg tijd om alles te optimaliseren voor de kwalificatie en race.

Red flag

Rode vlag! Sainz staat stil met zijn Ferrari. Geen crash, maar motorproblemen zo te zien.

Yellow flag

Gele vlag! En dat op het rechte stuk van de Las Vegas Strip.

Leclerc heeft voorlopig de snelste rondetijd in handen: 1.44.019. Dat moet nog een stuk harder kunnen, al zijn er geen echte simulaties vanuit de F1 zelf gekomen. Enkel de F1-game bood nog een soort indicatie, al is het maar de vraag of we inderdaad richting de 1.30 zullen zakken.

Ook Russell meldde zojuist dat er weinig grip is. Hij doet het daarom ook nog even rustig aan op de zachte band.

Ocon duikt er wel meteen onderdoor, maar verwacht sowieso veel schommelingen in de tijdenlijst. De baanevolutie wordt door Pirelli op 5/5 geschat. Kortom, naarmate de sessie vordert zal het gripniveau beter moeten worden en de rondetijden dus sneller.

En daar is dan de eerste officiële getimede ronde in Las Vegas en die komt op naam van Valtteri Bottas: 1.50.227.

Quote

"Very low grip", aldus Verstappen. Die woorden verwachten we van wel meer coureurs in deze sessie.

Ook Verstappen is inmiddels de baan op. Hij rijdt op de mediumband rond.

We zien nu al wat variaties in de bandenkeuzes voor deze eerste ronden, het zal vooral zoeken naar grip worden en een gevoel krijgen in de auto.

Stroll, Bottas, Zhou, Gasly, Ocon, Piastri en Norris gaan de baan op.

Lights green

De lampen springen op groen, VT1 is officieel begonnen in Las Vegas!

VT1 staat op het punt van beginnen, nog één minuut tot aan de start. Intussen genieten we toch wel van de unieke beelden van de entertainmenthoofdstad, waar straks toch echt F1-bolides in gaat scheuren.

En daar is de Sphere in actie. Verwacht dit weekend nog veel meer beelden van dit zeer opvallende gebouw.

Er zullen in VT1 ook meteen genoeg speciale kleurstellingen te zien zijn. Ferrari, Red Bull, Williams, Alpine, AlphaTauri en Alfa Romeo hebben allen speciaal voor deze bijzondere race een wat aangepaste verflaag meegenomen.

Twitter

Nog wat gegevens van Pirelli zelf.

Die lagere temperaturen resulteren er wel in dat bandenleverancier Pirelli de drie zachtste compounds heeft meegenomen: de C3, C4 en C5. De coureurs zullen moeten proberen om deze zo snel mogelijk op temperatuur te brengen, maar met zo'n recht stuk van bijna twee kilometer koelen deze weer makkelijk af.

Goed, met deze voorspelbare woordgrap weer door naar wat serieuzere zaken. Er is veel gesproken over de lage temperaturen, want de actie begint in Vegas om 20.00 uur en VT2 zelfs om middernacht. Gezien de ligging in de woestijn koelt het 's nachts flink af, maar de horrorvoorspellingen van maar 4 graden Celsius zijn uit het raam gegooid. Het is momenteel 17 graden en voor zaterdag voorspellen ze minimaal 9 graden.

De Sphere zit er inmiddels goed in, nog enkele minuten tot aan VT1 in Las Vegas.

Door deze lay-out zullen de teams naar alle waarschijnlijkheid wat meer voor een Baku-afstelling gaan. Ook daar zijn er technische bochtensecties, gevolgd door rechte stukken die om meer topsnelheid vragen. Verwacht dus dat de teams met minder downforce rijden.

Laad meer

Beste reacties

Er zijn nog geen reacties. Wil je er één schrijven?

F1 Las Vegas live: Volg de eerste training | Liveblog | Motorsport.com (2024)
Top Articles
Xraws.con
Vancouver Wa Craigslist Pets
Mybranch Becu
Gamevault Agent
Arkansas Gazette Sudoku
Jonathon Kinchen Net Worth
Southside Grill Schuylkill Haven Pa
Sarah F. Tebbens | people.wright.edu
Acts 16 Nkjv
Gameday Red Sox
Tabler Oklahoma
Clairememory Scam
Blue Ridge Now Mugshots Hendersonville Nc
Olivia Ponton On Pride, Her Collection With AE & Accidentally Coming Out On TikTok
Jasmine Put A Ring On It Age
General Info for Parents
Evil Dead Rise Showtimes Near Regal Columbiana Grande
Operation Cleanup Schedule Fresno Ca
Fool’s Paradise movie review (2023) | Roger Ebert
Letter F Logos - 178+ Best Letter F Logo Ideas. Free Letter F Logo Maker. | 99designs
Lancasterfire Live Incidents
Iu Spring Break 2024
Mission Impossible 7 Showtimes Near Marcus Parkwood Cinema
Imouto Wa Gal Kawaii - Episode 2
Blackboard Login Pjc
Dal Tadka Recipe - Punjabi Dhaba Style
EVO Entertainment | Cinema. Bowling. Games.
Arlington Museum of Art to show shining, shimmering, splendid costumes from Disney Archives
lol Did he score on me ?
R/Orangetheory
Otis Offender Michigan
60 Second Burger Run Unblocked
Craigslist Gigs Norfolk
Rvtrader Com Florida
Barrage Enhancement Lost Ark
KITCHENAID Tilt-Head Stand Mixer Set 4.8L (Blue) + Balmuda The Pot (White) 5KSM175PSEIC | 31.33% Off | Central Online
RALEY MEDICAL | Oklahoma Department of Rehabilitation Services
Kerry Cassidy Portal
Anhedönia Last Name Origin
Craigslist Boats Dallas
Go Bananas Wareham Ma
Directions To The Closest Auto Parts Store
The Conners Season 5 Wiki
Cl Bellingham
Walmart 24 Hrs Pharmacy
Kate Spade Outlet Altoona
Rocket League Tracker: A useful tool for every player
Waco.craigslist
Tito Jackson, member of beloved pop group the Jackson 5, dies at 70
Grace Family Church Land O Lakes
Craigslist Com Brooklyn
O.c Craigslist
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6466

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.